Böcker och artiklar

 

Molnhunden

Molnhunden är en bok som vänder sig till dig, barn eller vuxen, som funderar kring de stora frågorna om liv och död. Kanske kan den hjälpa dig att se lite ljusare på det som hänt eller som så småningom kommer att hända med någon du älskar, människa eller djur.


Berättelsen om Molnhunden bygger på en familjs upplevelser från det att deras gamla hund dog tills deras nya hund kom, eller var det inte en helt ny hund..?


Framför allt erbjuder boken ett stöd till de barn, som haft liknande upplevelser utan att få gehör för eller bekräftelse på dessa upplevelser från de vuxna i sin närhet. Här kan de känna igen sig och förstå att de inte är ensamma.Några röster om Molnhunden:

 • Vill bara tacka så väldigt mycket för boken! Läst flera gånger.....begrundat.....tankarna går...."gamla" älskade hundar finns nära.....Mycket fin bok - väl värd att läsas av både gammal och ung.
  Ingalill Blixt

 • Molnhunden är en jättefin liten bok som skänker tröst och inger tillförsikt till stor som liten, när en älskad fyrfota familjemedlem inte längre finns hos oss. Selma, 9 år tyckte att boken var " bra men sorglig". Hon sov med boken hos sig i sängen när hon fick den.
  Ulrica Björklund

 • Idag har vi förlorat vår älskade katt Doris, Vi finner tröst och stöd hos varandra. Vi läste Molnhunden tillsammans nu på eftermiddagen. Strax efter säger Tyra: ” Det känns lite bättre efter att vi läste boken.” Hon finner tröst i historien om Molnhunden! Vilken värdefull gåva att kunna läsa den för henne. Tack!
  Tyras mamma

 • En bok som berör och hjälper en i det svåra när man förlorar en nära vän. Jag har läst den med barnbarn när en älskad hund har gått bort. Boken har gjort det lättare att prata runt det som hänt. En bok som jag önskar att alla valpköpare hade i sitt hem för såna här stunder kommer.
  Helene

 • Text och bild som berör.
  Den här boken kom till mig i ett flöde av synkronicitet. Och jag lät mig beröras. En bok som jag hoppas ska finnas på många dagis och i många hem. En bok för alla åldrar. Jag läser den gärna för mina barnbarn och lånar ut den till mina klienter (jag är Rosenterapeut). En bok som öppnar upp för dialog och pratstunder runt liv, död och liv efter liv, på ett innerligt och varmt sätt.
  Christina

 • Molnhunden är en så finstämd bok om liv och död, som framför allt kan uppmuntra barn att våga prata om döden och de funderingar de har omkring den. Berättelsen för in döden på ett naturligt sätt i det dagliga livet, så att det kan bli lättare att hantera sorgen efter en död vän eller familjemedlem. Den visar också hur man lyssnar och stöttar varandra i sorgen.
  Mona

 • En bok för barn och vuxna – för alla som älskat sitt djur och känt sorg och saknad vid dess bortgång. Ger ett naturligt tillfälle att tala med barn om döden i vårt dagliga liv men också om hopp och glädje inför en ”pånyttfödelse” – att få ta hand på nytt om ännu ett djur. Det är en värmande och tröstande tanke liksom att få en ny familjemedlem.
  Boken ger en bild av kärleken till djuren och av glädjen att leva med dem.
  Ann-Britt och AnnaHär kan du beställa boken:

Vattumannen

Bokus

Adlibris

Stjärndistribution (för företag) 

Näringsmedicinsk Tidskrift 1/06
Temanummer: Adaptogener


Min artikel i det aktuella numret har rubriken Noni - adaptogen med uråldriga traditioner. Artikeln handlar om trädet Morinda Citrifolia, som redan för flera tusen år sedan användes inom det ayurvediska hälsosystemet under namnet Ashyuka.


Besök tidskriftens hemsida för information om beställning av gamla nummer och prenumeration.

Näringsmedicinsk Tidskrift

 

 

© Solfloden, Högvägen 8, 611 57 Nyköping. Telefon 073-572 27 18 kajsa@solfloden.se