Mina djur

 

Mia

 1960-1965

Zimba

1977-1991

Sesam

1992-2005

Sammy

2005-2012Curly

2007-2014

Sky

Född 2008

Tracy

Född 2013


I hela mitt liv har naturen varit viktig för mitt välbefinnande. Jag har alltid känt stor respekt för såväl naturen i sin helhet som för både små och stora djur. Tillsammans med mina husdjur har jag upplevt många fina år. Jag har upplevt en hög livskvalitet tack vare samvaron med djuren och daglig vistelse i naturen med mina hundar.
Mitt första egna djur var marsvinet Mia, som fanns hos mig under en del av min tonårsperiod. Hon betydde väldigt mycket för mig och hon blev mycket tillgiven. Hon låg ofta på en kudde på skrivbordet framför mig, när jag gjorde läxorna. Mia var en riktig personlighet. Hon blev nästan 6 år och saknaden efter henne var mycket stor.
Min första egna hund Zimba innebar för mig en helt ny livsstil, som jag sedan dess hållit fast vid. Tillsammans med familjens hundar Zimba och Sesam har jag upplevt mycket fint i naturen alla årstider och i alla väder. I december 2005, några månader efter Sesams död, kom vår underbara Sammy, full av liv, glädje och kärlek, och fick mig att se tillvaron i ett nytt ljus.
Hösten 2008 ledde en rad händelser mig till hundhemmet
Triple A i Marbella, där jag fann
Curly och i januari 2009 hämtade jag hem henne därifrån. Hon var som Sammy full av livsglädje och de fann varandra sedan Curly kom hem.
I januari 2012 lämnade Sammy oss alldeles för tidigt p.g.a. kronisk fästingsjukdom med epilepsi som följd. Han efterlämnade ett enormt tomrum och han kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Två månader senare fick jag upp ögonen för Sky, som hade väntat på Triple A i tre år. I april 2012 kom han hem med oss från Marbella. Den långa tiden utan ett eget hem och en egen familj hade satt sina spår. Det har tagit tid för Sky att riktigt förstå och lita på att livet kan vara så gott med kärlek, mat och mycket roligt tillsammans med två- och fyrbenta familjemedlemmar.
Tyvärr miste vi vår fina Curly sommaren 2014 då hon blev akut dålig. Det visade sig att hon hade tumörer och vätska i och omkring lungorna och hon hade mycket svårt att få luft. Nu har vi två lockiga änglahundar, Sammy och Curly. De fattas oss.
Bara tre veckor efter Curlys död kom en ny liten hundtjej in till Triple A. Hon fångade min ledsna blick på hemsidan och jag föll direkt. Vi döpte henne efter min goda vän Tracy, som tog hand om Curly innan hon kunde resa till Sverige 2009. I september 2014 tog hon hem vår nya hund Tracy och hade henne i sin stora hundflock tills jag kunde hämta henne i november. Tracy hade inga rädslor med sig i bagaget och hon kom in direkt som en ny glad kompis till Sky. Det känns som om det finns ett band mellan Curly och Tracy vilket gör sorgen mindre tung.
 

 
Forskning har gång på gång visat att hundägare bl.a. löper mindre risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar. På flera boenden för dementa och andra äldreboenden har närvaron av hundar och katter visat sig ha en mycket positiv effekt på de gamlas välbefinnande.
 
Till dig som mist ditt djur
Du är alldeles speciellt välkommen att höra av dig för hjälp med sorgbearbetning. Det är ofta väldigt svårt för oss djurägare att hitta kanaler för att bearbeta sorgen efter vår vän, eftersom många inte alls förstår djupet i den sorgen. Hör gärna av dig per telefon, så får vi se om det också kan bli ett möte där vi hjälps åt att hantera din sorg.
Läs mer om sorgbearbetning
Läs mer om hundar i glädje och sorg i min bok Molnhunden.
 
 
Triple A


 
 

© Solfloden, Högvägen 8, 611 57 Nyköping. Telefon 073-572 27 18 kajsa@solfloden.se