Referenser

 Feedback på djurhealingTack Kajsa för den fantastiska hjälp du gav vår dvärgschnauzer Thore och även mig.
Vad som skulle bli en skön eftermiddagspromenad med Thore och dotterns lilla Iza blev en mardröm. En kamphund kommer springande ut ur en garagedörr, hoppar på Thore, biter, snurrar och springer iväg med honom. När Thore blir medvetslös tror hunden att han är död och ska precis ge sig på Iza innan jag får tag i henne i sista stund.
Thore hade stygn och dränage över hela huvudet och utgången var oviss när vi kom i kontakt med Kajsa. Kajsa och hennes kollegor i England skickade distanshealing och något fantastiskt hände. Thore låg hela tiden så sjuk, men så plötsligt reste han sig och tittade på mig, precis som om han meddelade att det här klarar jag.
Vi gjorde några veckor senare ett besök hos Kajsa, för både Thore och jag var fortfarande i chocktillstånd.
Thore tog till sig direkt när Kajsa satte sig på golvet och healade och det var så lugnt och fint att se. Sedan reste han sig så bestämt framför mig. Nu är det matte som behöver healing också, kunde man förstå att han menade.
Thore som innan besöket hos Kajsa låg och grät och skakade när han sov, har nu blivit en lugn hund. Än en gång tack för att vi kan gå vidare och känna oss lugna trots allt det traumatiska vi varit med om.
Margareta Ericsson


Hunden Nalle

Nalle är 2 år och omplacerades till mig två månader före vårt första besök hos Kajsa. Efter en stunds healing kom Nalle fram till mig, ställde sig på bakbenen och la framtassarna på mina axlar och såg in i mina ögon. Så har han aldrig gjort förut. Jag kände en helt ny kontakt med min hund.

 Dagen efter första besöket:

Tack för igår. Nalle var mycket riktigt jättetrött när vi kom hem och sov hela eftermiddagen. I morse när jag gick upp mötte jag en mycket glad Nalle, som plötsligt hoppade runt och lekte och hämtade sitt ben. Jag har nyss kommit hem från jobbet och möttes igen av en glad hund, som för första gången sedan han kom till oss hoppade upp och ”kramade” mig och ”pratade” och lekte. Något har verkligen hänt och det känns fantastiskt. Det är som om vi fått närmare kontakt.

 En vecka efter andra besöket:

Tack för senast. Jag är väldigt fascinerad över vad som hänt med Nalle. Återigen blev han väldigt glad och lekfull, men den här gången håller det i sig på ett annat sätt. Han verkar tryggare och vågar ta kontakt även med främmande personer, om än lite försiktigt. Det är också som om han blivit lite ”valpig”. Jag kan tänka mig att han kan ha varit tvungen att hoppa över lite av det stadiet och behöver ta igen det. Jag kommer gärna till dig flera gånger med Nalle.

 Eva BlomgrenKatterna Maja och Silver

Efter healing för katten Maja:

Tack ännu en gång för hjälpen med vår lilla Maja. Hon har blivit så harmonisk och när hon sover ser det så skönt och avkopplande ut. Hon ser ut att må så bra som hon gjorde innan allergin och klådan satte fart.

Nu med ny kost och healing är hon vanliga Maja igen. I morse lekte hon på det gamla viset och det var mycket positivt att se. Tack för hjälpen.

Två veckor senare efter konsultation med närande växtoljor och healing för båda katterna:

Katterna mår bra och Maja leker mer nu. Men de kopplar av också. Jag hör av mig och bokar in ny tid när du får komma tillbaka igen.

Majas och Silvers matte


Chica, Emmi och Festis


Chica, glad och sprallig spansk hund född -08, som kom till mig 2010. Hon älskar människor i alla åldrar.


Emmi, huskatt född -01, som kom till mig under speciella förhållanden, när hon var ungkatt. Rädd för främlingar, men väldigt kelig och go mot matte.


Festis, brittisk korthårskatt född -05, som kom till mig 2009. Genomsnäll mys-farbror som är godheten själv.


Att se Kajsa arbeta med mina djur är alltid lika trevligt, för hon behandlar dom med stor fingertoppskänsla och med förstående respekt för individen. Speciellt Emmi, som helst springer och gömmer sig när det kommer någon på besök, har öppnat sig mer och mer från gång till gång tack vare att Kajsa tagit det så varligt med henne. Festis och Chica har förstås också uppskattat när Kajsa arbetat med dom.


Emmi och Chica har fått prova olika växtoljor Kajsa haft med sig. Chicas favoritolja är Marigold (ringblomma). Hon verkar ha ett behov av just denna olja, och hon mår bra när hon får den.


TACK KAJSA!


Åsa FredinHunden Ellen

 Min Ellen, en 9-årig engelsk springer spaniel tik, hade varit sjuk i flera månader med nattliga kramper, problem med magen, matvägran och flera symptom som visade att något var fel. Trots många undersökningar, bl röntgen och ultraljud, provtagningar och olika medicineringar blev hon inte bättre.

 Jag begärde ett slutligt prov och diagnosen blev så småningom anaplasmos, en sjukdom orsakad av fästingar. Ellen ordinerades en stark dos antibiotika i 30 dagar och hon blev långsamt bättre. Men hon var i mycket dålig kondition, håglös och inte alls min stabila glada hund. Att jag dessutom var ledsen och nere, orsakat av min oro för henne, påverkade nog inte henne till det bättre. Vi var ett mycket ynkligt par.

 I vår lokaltidning läste jag en artikel om Kajsa och Animal Healing. Jag kontaktade Kajsa och vi var välkomna till henne. Ellen, som blivit mycket misstänksam mot främmande människor som tog i henne, eftersom de kunde ju vara veterinärer, fick förtroende direkt för Kajsa. Ellen somnade djupt under healingen och jag kände mig oerhört trött där jag satt bredvid.

 När vi kom hem somnade vi helt utmattade. Nästa dag var Ellen en annan hund, glad och tog initiativ till lekar och dragkamper om sina mjukisdjur. Jag kände mig också bättre och naturligtvis var jag glad då jag såg Ellens förändring.

 Det andra besöket, en vecka efter det första, avlöpte likadant. Ellen tog avslappnat emot healingen, sov sig igenom resten av dagen och vaknade dagen därpå med en större livsglädje. Samtalen runt healingen och användandet av växtoljor och Kajsas tankar och råd om utfodring gav mig väldigt mycket värdefull kunskap. Jag har bytt till det foder, som Kajsa rekommenderade mig att välja med avseende på Ellens problem och hon mår mycket bra av det nya fodret.

 Jag förringar inte på något sätt djursjukvården, den hjälpte Ellen med en diagnos och medicinering, men Kajsas Animal Healing har varit Ellen och mig till stor hjälp, då den tog oss en lång bit framåt i tillfrisknandet. Det känns väldigt tryggt att veta att Kajsa finns.

 Ett stort tack till Kajsa från Ellen och mig

Cathie ÖstlundFeedback på sorgbearbetning

Sorgbearbetningen som jag gjort med hjälp av Kajsa har varit mycket klargörande för mig. Tack vare den väl strukturerade arbetsmetoden har jag blivit medveten om och fått kontakt med känslor som jag inte hade kontakt med förut. Tack vare det ser jag nu mina upplevelser före och i samband med separationen från min syster i ett förmildrande ljus som ger mig ett helt nytt lugn och ljusare sinne.

Efter min bearbetning av den känslomässiga förlust som separationen från min syster för många år sedan innebar, kan jag nu prata på ett helt nytt och mycket lättare sätt med min syster. Jag har inte behövt ta upp något om detta med min syster utan sorgbearbetningen har förändrat min känsla för vår relation på ett sätt som gör relationen så mycket lättare. Den väl utarbetade och beprövade metoden för sorgbearbetning har varit till mycket stor hjälp för mig och jag har fått ett helt nytt redskap att själv bearbeta andra förluster i livet.

Jag är glad att det var just Kajsa som hjälpte mig med detta. Hon var otroligt närvarande och ledde mig fram till kontakt med de känslor som i många år legat undangömda.

MarcoFeedback på telefoncoaching

Före den coaching jag fick var jag visserligen på rätt väg med mina funderingar men det var ändå så diffust på något vis och ogreppbart. Känslomässigt var det ett virrvarr i mig och jag kom inte längre än till detta eviga grubbel som det ju blev av tankarna till slut.

Efter coachingen, som blev både en bekräftelse och gav mig ledtrådar, tog jag steget att bemöta mig själv på ett helt annat sätt, att verkligen våga se mina behov. Jag kände ett fantastiskt lugn (som fortfarande sitter i) efter samtalet med Kajsa och ett mod att ta tag i det nya men också "otäcka" på grund av att det var främmande och innebar att jag måste värdera om en del i mitt liv. Nu börjar en planering, säkert en lång väg att gå, eftersom det betyder förändringar jag måste göra både utanför och inne i mig själv. Men det får bli med små steg. Målet ser jag tydligt i alla fall.

Denna coaching kom till mig vid ett tillfälle då den verkligen behövdes. Även om jag säkert kunnat haft hjälp av något sådant tidigare, så var det NU det var dags och som jag var mogen att ta emot det. Min direkta känsla var att jag fick stöd som av ett helt team bakom Kajsa, för det fyllde mig stort och hjälpen var så omedelbar, eftersom den gick in i mig och fortfarande finns kvar tydligt. Små, små steg...målet syns tydligt.

Tusen tack, Kajsa!!!! Om du bara visste vilket omslag det blivit i mitt liv. Jag är på väg!!!!

Det är liksom som om nåt öppnat sig i mig....

MariaFeedback på engelsk konversation i grupp

Jag var i behov av en liten vänlig puff i min engelska. En liten uppmuntran som stärkte mitt självförtroende och fick mig att slappna av. Den inre kritiska rösten som ville klanka ner på mitt ordförråd och mitt uttal begränsade mig så mycket. Den puffen kunde Kajsa bjuda på. Jag kände ganska snart en stor skillnad i min mentala inställning till engelskan. Det hjälpte mig att slappna av och låta allt flöda på i stället för att fastna i detaljer. Man behöver ju inte förstå allt utan bara låta det smälta in så ger det sig! /Jessica Amrit Eklöf


Vill bara säga att jag är mycket nöjd med mina fem terminers engelsk konversation med Kajsa. Vi har använt oss av engelska språket genomgående, materialet har varit anpassat för vuxna och mycket intressant och ej ungdomsanpassat. Inga "läxor” i vanlig bemärkelse utan texter där man slår upp ord man ej känner. När jag dessutom läser annan engelskspråkig litteratur, känner jag igen orden och kan sätta dem i ett annat sammanhang och minns orden bättre.
Mycket nöjd kursdeltagare, Inge-Gerd Sivervik

Kajsa har gjort engelskaundervisningen inspirerande och rolig. Mycket bra och varierande material att diskutera kring. Hon har också varit lyhörd för vad vi vill arbeta med. Känner mig stimulerad att satsa mer på engelskan.
Birgit Nilsson som varit med i sex terminerVänner och kunder om mig:

• skicklig att hjälpa människor hitta möjligheter att positivt
  förändra sina liv
• har en speciell förmåga att integrera teori och praktik
   och skapa något unikt
• bra på att möta människor med olika bakgrund, kultur
  och funktionshinder
• lösningsfokuserad och målinriktad
• en god pedagog och coach
• empatisk och god lyssnare
• förtroendeingivande
• varm, positiv och omtänksam
• enkel och lättsam med humor
• inspirerande och kreativ
• generös och ger alltid lite extra
• engagerad till tusen!

© Solfloden, Högvägen 8, 611 57 Nyköping. Telefon 073-572 27 18 kajsa@solfloden.se